Autisme en Verstandelijke beperking | NIPA-lunchwebinarreeks autisme 2023

Spreker(s) Peter Stallenberg
Naam van de organisatie NIPA

In 2023 organiseert het NIPA een lunchwebinarreeks van 4 webinars over aan autisme gerelateerde onderwerpen.

Het doel van de lunchwebinars is kennisdeling en deskundigheidsbevordering. De reeks heeft een praktische inslag: de deelnemers worden telkens voorzien van bruikbare informatie en handreikingen die ze, bij wijze van, dezelfde dag nog op de werkvloer kunnen toepassen.

Je kunt je voor één of enkele losse lunchwebinars inschrijven en voor de hele reeks.

Autisme en verstandelijke beperking

Peter Stallenberg is oprichter en teamleider van een behandelgroep voor kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand (www.deblauwezon.nl), voorzitter van de NVA-expertgroep ASS&VB en vader van een volwassen zoon met autisme en een verstandelijke beperking.

Bij co-morbiditeit, zoals bij de diagnose autisme en verstandelijke beperking, ontstaat er een ingewikkeld samenspel. Autisme vereist een bepaalde begeleidingsstijl die op bepaalde punten anders is dan bij enkel een verstandelijke beperking en andersom. Wat is van belang als begeleiden niet aan de hand van de cognitie maar aan de hand van ervaren gaat? En waar vindt je bruikbare informatie om jouw begeleiding verder mee vorm te geven?

Voor wie?

Het webinar is gratis toegankelijk voor geïnteresseerde (ervaringsdeskundige) medewerkers werkzaam bij een van de vijf NIPA-leden. Ook medewerkers die niet (veel) met mensen met autisme werken, zijn van harte welkom. Geen NIPA-lid en wel interesse? Dan kun je tegen een kleine bijdrage deelnemen.

  • NIPA-leden: gratis (Altrecht, GGZ NHN, GGZ Rivierduinen, Lister en de Parnassia Groep)
  • Geen NIPA-lid: € 19,95 per gekozen lunchwebinar
  • Geen NIPA-lid: € 59,95 voor heel de reeks (= 3 + 1 gratis)

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Klik hier voor het aanmeldformulier