Combinatie ASS en HB – Asperger

Spreker(s) Sylvia van Casteren
Naam van de organisatie Unica Autismecoaching
Webinar ASS-HB

Omdat autisme, hoogbegaafdheid, Asperger niet bij iedereen positieve gedachten oproept, wil ik hierover meer kennis verspreiden. Het is zo zonde dat je problemen ervaart die niet altijd nodig zijn. Inzicht, begrip en tips helpen om vol tot je recht te komen en te ervaren hoe waardevol deze combinatie van zijn eigenlijk is.

Om zoveel mogelijk actuele en toepasselijke informatie over dit thema te delen, bundelen mijn zus en ik onze krachten in de vorm van een webinar. Mijn zus Hilde Cromjongh is HB specialist en begeleider hoogbegaafde kinderen en komt vaker de combinatie met autisme tegen. Ik coach volwassenen met autisme en heb vaak mensen met een hoger IQ tegenover me.

In de webinar bespreken we de verschillen en overeenkomsten van hoogbegaafdheid en autisme, hoe je de combinatie kunt herkennen, welke problemen kun je ervaren en hoe kom je tot oplossingen. Het laatste half uur is er mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Hieronder zie je wanneer de eerstvolgende webinar gepland staat. Er wordt een bijdrage van 17 Euro gevraagd. Na aanmelding en betaling ontvang je de Zoomlink om in te loggen op het moment van de webinar. Er wordt een opname gemaakt die je tot 5 dagen na de webinar kunt bekijken. Zo kun je terugkijken of op een voor jou geschikt moment de informatie tot je nemen.

Combinatie ASS en HB – Asperger

Diepgaande interesses, intens voelend, een groot rechtvaardigheidsgevoel, sensorische prikkelgevoeligheid, creativiteit, moeilijke aansluiting bij anderen, conformeren aan anderen. Kenmerken die zowel bij mensen met autisme als bij hoogbegaafden voorkomen. Dat maakt dat niet altijd herkend wordt dat van beiden sprake kan zijn.

Gasgeven en remmen tegelijk

Je brein wil lekker aan de gang, legt snel verbanden, heeft een grote capaciteit. En tegelijkertijd houden sociale strubbelingen je tegen, snap je regelmatig niet wat er bedoeld wordt, zijn er onverklaarbare hobbels, angsten en onmogelijkheden. Je probeert er wel de vinger op te leggen en ermee verder te komen, maar het lukt je toch niet om aan je eigen en andermans verwachtingen te kunnen voldoen. Met stress, moeheid, futloos, ruzie, miscommunicatie, angsten, onbegrip, of eenzaamheid tot gevolg.

Ik wil graag deelnemen

Via deze link is het mogelijk een ticket aan te schaffen voor de webinar.