Combinatie van autisme en hoogbegaafdheid bij kinderen en volwassenen

Spreker(s) Sylvia van Casteren
Naam van de organisatie Unica Autismecoaching

Combinatie ASS en HB – Asperger

Diepgaande interesses, intens voelend, een groot rechtvaardigheidsgevoel, sensorische prikkelgevoeligheid, creativiteit, moeilijke aansluiting bij anderen, conformeren aan anderen. Kenmerken die zowel bij mensen met autisme als bij hoogbegaafden voorkomen. Dat maakt dat niet altijd herkend wordt dat van beiden sprake kan zijn.

Gasgeven en remmen tegelijk

Je brein wil lekker aan de gang, legt snel verbanden, heeft een grote capaciteit. En tegelijkertijd houden sociale strubbelingen je tegen, snap je regelmatig niet wat er bedoeld wordt, zijn er onverklaarbare hobbels, angsten en onmogelijkheden. Je probeert er wel de vinger op te leggen en ermee verder te komen, maar het lukt je toch niet om aan je eigen en andermans verwachtingen te kunnen voldoen. Met stress, moeheid, futloos, ruzie, miscommunicatie, angsten, onbegrip, of eenzaamheid tot gevolg.

Webinar

Sylvia: “Omdat autisme, hoogbegaafdheid, Asperger niet bij iedereen positieve gedachten oproept, wil ik meer kennis hierover verspreiden. Het is zo zonde dat je problemen ervaart die niet altijd nodig zijn. Inzicht, begrip en tips helpen om vol tot je recht te komen en te ervaren hoe waardevol deze combinatie van zijn eigenlijk is.

Ik geef samen met Hilde Cromjongh – HB specialist en begeleider hoogbegaafde kinderen – een webinar over de combinatie van autisme en hoogbegaafdheid bij kinderen en volwassenen. Hoe kun je het herkennen, wat zijn de verschillen en overeenkomsten, wat zijn de problemen en hoe kom je tot oplossingen”.

 

Dag en tijd:  donderdag 30 maart van 19:30-21:00 uur.

Aanmelding vooraf is voor beide activiteiten benodigd. Geef je op door je gegevens op de website in te vullen en aan te vinken waaraan je wilt meedoen.