Inhoud
- Een online rondetafelgesprek van volwassenen met autisme, bezoekers kunnen geen vragen stellen.
- Zij vertellen over voordelen waar ze tegenaan lopen en hoe ze daarmee omgaan. Hoe kunnen we deze vooroordelen ontkrachten ?
- Herkenbaarheid voor mensen met autisme en eye-openers voor de mensen in hun omgeving
Doelgroep
- Voor volwassenen met autisme, hun partners en familie.
- Iedereen die geïnteresseerd is in autisme bij volwassenen met een gemiddelde tot hoge intelligentie
Meld je aan
Aanmelden is gratis, maar verplicht via het formulier
Sprekers
- Gijs (25) is de gespreksleider, hij werkt als chemisch fysisch analist en is is zanger. Hij kreeg op zijn 11de de diagnose (toen nog) syndroom van Asperger. Lid van de werkgroep webinars.
- Mirjam (50) is afgestudeerd als filosoof. “Vooroordelen komen voort uit onwetendheid. Voordat ik zelf de diagnose kreeg, kende ik ook alleen maar Rain Man als autistisch. De oordelen komen achter de kennis aan en de kennis neemt toe. Dus met de tijd zullen de vooroordelen ook afnemen, mits die kennis zo breed mogelijk wordt gedeeld. “
- Annelies (26) is Ambulant begeleider en werkt met mensen met autisme. “Vooroordelen kosten energie. Deze vooroordelen probeer ik uit te vergroten met humor. Iemand een lachspiegel voorhouden, zodat diegene zelf voelt dat het om een vooroordeel gaat. Op die manier kost het me toch iets minder energie”.
- Marten (30) is historicus en ervaringsdeskundige. “Ik kom wel eens vooroordelen tegen, bijvoorbeeld over autisme en het zogenaamde onvermogen om context te kunnen herkennen. Zelf heb ik geen last van deze oordelen, maar het is belangrijk om met behulp van het starten van een dialoog (via onze activiteiten) deze vooroordelen de wereld uit te helpen.”
- Douwe Wilts (30) is Neerlandicus en hoofdredacteur van Autisme Veelzijdig. Door schade en schande is hij een wijze optimist geworden. “Bij mijzelf herken ik weinig tot niets van de vooroordelen. Toch word ik er nog te vaak mee geconfronteerd. Ik zet mij daar dan tegen af en dat kost mij veel energie die ik liever anders zou besteden.”
- Alle sprekers hebben autisme en zijn vrijwilliger bij Autisme Digitaal
Extra
- Als je de presentatie in zijn geheel live bijwoont is het mogelijk om na afloop een gratis certificaat van deelname aan te vragen. Een certificaat is niet mogelijk als je alleen terugkijkt.
- Dit webinar is onderdeel van de serie: Volwassenen met autisme aan het woord