Jezelf mogen zijn – Systemisch kijken naar autisme

Spreker(s) Mirjam Krowinkel
Naam van de organisatie Oudervereniging Balans
Autisme komt van het Griekse woord αὐτός/autos en betekent ‘zelf’. Jezelf mogen zijn, in verbinding met je eigen, unieke zelf. Hoe zou het zijn als dat is waar autisme over gaat? Dat het een spiegel is en tegelijkertijd de uitnodiging om op zoek te gaan naar wie we ten diepste zijn. En de patronen onder ons gedrag mogen onderzoeken en inzichtelijk maken.

Mirjam Krowinkel is werkzaam als systemisch coach en daarnaast ook moeder van een zoon met autisme. De afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het systemisch kijken naar autisme, in eerste instantie voor haarzelf en haar eigen gezin en later ook als begeleider/coach voor anderen. Voor het werken in groepen werkt ze hierbij ook samen met andere begeleiders, die bv. werken met de inzet van paarden.

Deze ervaring heeft er toe geleid dat ze anders is gaan kijken naar autisme. Zowel het autisme dat van haar zoon, de patronen binnen haar gezin (en dat van voorgaande generaties), en dat wat wel of niet helpend is (geweest). Ook deelt ze hoe ze kijkt naar de link tussen autisme en (intergenerationeell) trauma en de toenemende aandacht hiervoor.

Op 15 maart neemt Mirjam jullie in een online webinar mee in de volgende onderwerpen:

  • Haar eigen ervaring met systemisch werken en hoe dat haar kijk op autisme heeft veranderd
  • Een korte uitleg van wat systemisch werken is
  • Een aantal inzichten die het systemisch werk rondom autisme heeft opgeleverd

De webinar wordt verzorgd via ZOOM en alle deelnemers ontvangen 1 dag van tevoren een zoom link via de mail. Wanneer je geen mail hebt ontvangen (SPAM?) neem dan contact op met Claudette Nouris via de mail claudette@mamavita.nl of via de APP telnr. 06-53524006.

Wanneer je geen mail hebt ontvangen (SPAM?) neem dan contact op met Claudette Nouris via mailadres claudette@mamavita.nl of APP telnr. 06-53524006.

Gratis voor leden Balans of Mama Vita