Vroegsignalering autisme

Spreker(s) Marianne van den Horn en Marrit Buruma
Naam van de organisatie Accare

Wat is vroegsignalering?

Kenmerken van autisme kunnen vaak al in de baby- en peutertijd worden herkend.
Echter, het herkennen en op juiste wijze interpreteren van deze signalen kan in de praktijk lastig zijn. Een jong kind is nog immers volop in ontwikkeling.

Toch is het ontzettend belangrijk dat deze signalen al op vroege leeftijd worden opgemerkt, door ouders en professionals. Vroegsignalering kan er namelijk voor zorgen dat al op jonge leeftijd passende hulp wordt ingezet.

Training

Tijdens dit webinar leer je signalen (her)kennen van Autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar) en leer je wat te doen als vroege signalen herkend zijn. Ook krijg je meer kennis over diagnostiek en behandeling bij autisme en worden eventuele drempels om vervolgstappen in te zetten besproken.

Programma

  • Het belang van vroegsignalering
  • Wat is autisme?
  • Alarmsignalen
  • Pauze (15 min)
  • Van signaleren naar diagnostiek
  • Het diagnostische proces
  • Vragenronde

Voor wie

Dit webinar is geschikt voor eerstelijns professionals (zoals jeugdarts/-verpleegkundige, huisarts, peuterspeelzaalmedewerker, kinderdagverblijfmedewerker, gastouder).

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij NVK, V&V, SKJ (3 punten), AbSg (2 punten). Je kunt alleen aanspraak maken op accreditatiepunten als je bent in- en uitgecheckt en de gehele bijeenkomst hebt gevolgd.

Inschrijven

Inschrijving is verplicht. Zonder persoonlijke toegangslink kun je niet deelnemen.

Inschrijving verloopt via Pynter, hiervoor maak je eenmalig een account aan of log je in met je bestaande account

Als je het inschrijfformulier heeft verzonden ontvang je direct een activatiemail voor je Pynter-account. Na het activeren ontvang je een bevestiging van inschrijving op het opgegeven e-mailadres. Controleer dit goed. Ontvang je de mail niet, dan zal je ook de toegangsmail voor de livestream niet ontvangen.