Coördinatorenoverleg gewijd aan signaalfunctie

19 april 2022

Op 14 april 2022 kwamen alle coördinatoren online samen. We zoomden tijdens dit overleg in op de signaalfunctie die we als netwerken in de regio hebben. We wisselden uit hoe netwerken deze monitor inzetten en welke kansen er zijn voor een gebundelde signalering op landelijk niveau.

Sinds 2020 werken de meeste coördinatoren met een monitor (lees het eerdere nieuwsartikel hierover). Het doel van de monitor is inzicht te krijgen in de soort vragen die binnenkomen evenals in bv. leeftijden, domeinen en achtergrond van de vraagstellers. Op basis van signalen/trends uit de monitor kan er vanuit het netwerk op lokaal/regionaal/provinciaal actie uitgezet worden. Coördinatoren zijn enthousiast over het gebruik hiervan.

We gebruikten tevens het overleg om de voortgang van de subsidie (afsluiting huidige subsidie en aanvraag vervolg) te bespreken evenals een aankomend online event op 15 juni, waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn. Hierover binnenkort meer op deze website.

Aan het einde van het overleg deelden de coördinatoren (een aantal van) hun regionale activiteiten in een rondje langs de netwerken. Het was weer een inspirerend overleg!