Regionale autismenetwerken werken samen in MS teams (inclusief handleiding)

15 juli 2021

Vorig jaar (2020) zetten de coördinatoren de eerste stappen in het digitaal samenwerken binnen een MS Teams omgeving.  Het MS team ‘Autismenetwerken Nederland’ werd een feit en de coördinatoren zijn als lid toegevoegd.

Doelen om MS teams te gebruiken zijn:

  • Belangrijke informatie archiveren zodat ieder altijd de actuele informatie heeft. Je hoeft dan niet meer in allerlei e-mails naar documenten te zoeken of te werken met een verkeerde versie.
  • De informatie is makkelijker overdraagbaar voor (nieuwe) coördinatoren.
  • Je kunt samen online vergaderen.
  • Je kunt samenwerken in documenten.
  • Het scheelt ‘knip en plak werk’ als je inventarisaties moet bundelen en je kunt (tussentijds) geïnspireerd raken door collega’s.

Aan de slag met een handleiding
Coördinatoren werken vanuit verschillende situaties in MS Teams en het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om in MS teams te werken. Dus tijd voor een handleiding die specifiek voor onze werkomgeving is geschreven. De initiatiefnemers voor deze handleiding zijn de coördinatoren van de autismenetwerken uit Friesland (Jolijn), Zuid-Limburg (Henrike), Zaanstreek en Waterland (Linda), Noord Brabant Zuidoost (Ilonka) en Overijssel (Angela).
De coördinatoren met weinig kennis gaven aan waar zij tegen aan liepen. Op basis van deze input is een handleiding geschreven door de meer ervaren coördinatoren. De handleiding is door David Westerink voorzien van visuele ondersteuning en is er een instructie video gemaakt.

Een handleiding alleen is niet de oplossing. Het vraag tijd om ervaren te worden en gewend te raken om MS teams als jouw digitale kantoor te zien en te gebruiken.  Het advies aan coördinatoren is niet te lang te ploeteren; als het niet lukt bel dan even een ervaren collega.

“We zijn blij met en trots op het eindresultaat!”